19. jan, 2017

Passend en vertrouwd

Geschreven door Lisette Radsma Oprichter en eigenaar van Zorgen doen wij Samen

 

Het plezier in de jaren dat ik aan het bed stond nam af door bezuinigingen. Ik heb in situaties gewerkt waar ik niet achter stond. Met name in de thuiszorg waar ik volgens een strak tijdschema moest werken. Binnen 5 minuten moest ik bij een cliënt insuline prikken die verlegen zat om een praatje. Een eenzame vrouw die blij was iemand te zien....ook al was ik weer een vreemd gezicht. Iedere werkdag ging ik met het gevoel naar huis alsof ik mijn werk niet goed had gedaan.

 

Daarom de stap genomen om in de kraamzorg te gaan werken. Maar daar kwamen ook de bezuinigingen om de hoek kijken. Eerste kindje met borstvoeding met maar 42 uurtjes kraamzorg terwijl mijn ervaring is dat je wel zeker 68 uur nodig hebt voor goede begeleiding bij borstvoeding.

 

Ik voelde mij er niet meer happy bij en ik kwam in de gelegenheid als zij-instromer in het onderwijs te gaan werken als docent Zorg & Welzijn. Een uitdaging en ik kijk hier met veel plezier op terug.

 

Omdat de zorg toch bleef trekken ben ik in oktober 2016 gestart met ZdwS. Nu kan ik zorg verlenen vanuit mijn visie: passende zorg voor de cliënt en niet voor de organisatie.

 

ZdwS streeft er dan ook naar om de zorg zó vorm te geven dat het aansluit bij de leef- en zorgpatronen van de cliënt. Zo is onze zorgverlening geen onderbreking van het dagelijks leven, maar een aanvulling.

 

Hoe pakken wij dit aan?

Communicatie is de basis. De cliënt en eventuele mantelzorger geven zelf aan bij de intake wat ze belangrijk vinden en hoe ze de zorgvraag graag beantwoord willen hebben. Aan de hand hiervan worden afspraken samen met de zorgverlener gemaakt.

 

In gesprek blijven en regelmatig de zorg evalueren is hierbij van belang. De communicatie vindt dus niet alleen plaats tijdens de intake. We blijven in gesprek met alle belanghebbenden. Op deze manier leveren wij passende en vertrouwde zorg.

 

Wil je hier meer over weten? Bel 0651578326 of mail naar lisette@zorgendoenwijsamen.nl

 

Lisette

 

www.zorgendoenwijsamen.nl

www.facebook.com/zorgendoenwijsamen.nl