17. nov, 2016

Rust roest

Geschreven door Lisette Radsma, oprichter en eigenaar van Zorgen doen wij Samen

Dat bewegen en gezond eten goed voor je is weet iedereen. Maar weten en doen zijn twee verschillende dingen. Zeker als je 65+ bent en je niet meer zo soepel beweegt als vroeger en minder eetlust hebt als voorheen. Dit kan leiden tot lichamelijke, mentale klachten met een verhoogde kans op vallen. Hoe zit dat dan?

Door te blijven bewegen krijg je een betere doorbloeding en vertraag je het proces van ouder worden. Dit komt niet alleen ten goede aan de spieren en botten, maar ook aan het brein. Gevolg is een beter concentratie- en denkvermogen.

Als je goed wilt blijven bewegen heb je spieren nodig en daar komt voeding om de hoek kijken. Bijvoorbeeld eiwitten zijn bouwstenen van je spieren en als je te weinig eiwitten eet verlies je dus kracht en spiermassa.

Conclusie is; Als je als 65+er gezond en lekker eet, kan bewegen, en een goed denk- en concentratievermogen hebt, is er minder kans op vallen.

Maar hoe pak je het aan om de kans op vallen te verminderen? Heel simpel, neem vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen u adviseren en helpen met verschillende diensten. Zoals onze dienst Valpreventie. Deze dienst bestaat uit een huisbezoek, risico-inventarisatie en valanalyse.

Omdat wij merken dat er meer behoefte is aan ondersteuning en begeleiding, zijn we op dit moment druk bezig om een Valpreventie Totaal Pakket te ontwikkelen. In dit pakket zitten niet alleen de onderdelen zoals bij de dienst Valpreventie, maar is er ook een mogelijkheid tot advies en begeleiding van een diëtist, onze maaltijdservice, fysiotherapeut, ergotherapeut en een adviseur bouwbegeleiding. Het mooie van dit pakket is dat het op maat wordt samengesteld, dus naar de behoefte van de cliënt.

Zijn er nog tips, suggesties en ideeën? Laat het weten. Zorgen doe je immers samen!

In het voorjaar 2017 is het Valpreventie Totaal Pakket klaar om van start te gaan en is de informatie te vinden op onze website.

Lisette

www.zorgendoenwijsamen.nl

www.facebook.com/zorgendoenwijsamen.nl