29. sep, 2016

Geschreven door Lisette Radsma, eigenaar en oprichter van Zorgen doen wij Samen

 

Gisteren kreeg ik de gelegenheid om te pitchen in het Groencafé in Amersfoort https://www.facebook.com/HetGroeneHuisAmersfoort/ Omdat het “De week tegen de eenzaamheid” is wilde ik hier de aandacht voor vragen. De titel van mijn pitch was “Eenzaamheid verbinden met natuur”

 

Buiten het feit dat eenzaamheid vaak een complex probleem is, zijn er manieren om de eenzaamheid wat te verlichten. Maar hoe doe je dat?

 

Doordat ik een geringe tijd ziek ben geweest en aan huis was gebonden weet ik hoe fijn het is om buiten te zijn. De zon en regen te voelen, om een frisse neus te halen. Toen ik die link legde wist ik het.....de natuur kan helpen omdat het groen in Amersfoort zo toegankelijk is. Maar hoe dan?

 

Zet bijvoorbeeld in Amersfoort op verschillende plekken herkenbare kletsbanken. Opvallende banken, wellicht beschilderd door een kunstenaar of kinderen uit de buurt. Als je op zo'n bank gaat zitten weet iedereen dat je een praatje wilt maken. Je hoeft er niet om te vragen, het kletsbankje zegt het voor je.

 

Of bijvoorbeeld wandeltochten organiseren, waar iedereen aan kan deelnemen, of je nu wel of niet goed ter been bent, jong en oud. Iedereen moet van de natuur kunnen genieten en hoe mooi is het om dit met meerdere mensen te doen, waardoor er nieuwe contacten kunnen ontstaan.

 

Dit zijn nog maar 2 ideeën en ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn met nog betere ideeën. Daarom lijkt het mij geweldig om een Community tegen Eenzaamheid te gaan vormen, waarin gemeente, burgers, bedrijfsleven en andere organisaties samen een vuist maken tegen eenzaamheid, waarmee je laat zien dat je als gemeenschap kunt meehelpen om eenzaamheid te bestrijden. Een community tegen eenzaamheid waarin ieder denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dat zou echt geweldig zijn!!!

 

Hier heb je draagvlak voor nodig en ik hoopte door middel van mijn pitch dit te kunnen bewerkstelligen. En zo is het ook gebeurd; Na de pitch heb ik verschillende mensen gesproken en is voor mij de basis gelegd om de verdere stappen te zetten tegen de eenzaamheid in Amersfoort.

 

Spreekt dit jou ook aan, laat het mij weten en wie weet kunnen wij samen Amersfoort een beetje mooier kleuren voor de eenzame mensen onder ons. Zorgen doe je immers samen!!!!

Lisette

www.zorgendoenwijsamen.nl

www.facebook.com/zorgendoenwijsamen.nl